Veelgestelde vragen

De Sherpa Trike gaat na 10 minuten automatisch uit als er geen gebruik van gemaakt wordt.

Regulier onderhoud (bijvoorbeeld het controleren van de remmen en banden) kan gedaan worden door iedere erkende fietsenmaker of bij uw Sherpa Trike-leverancier.

Druk op het kleine knopje bovenop de accu. Het aantal lampjes dat oplicht laat zien hoe vol de accu is.

Er zit 1 jaar garantie op de Sherpa Trike, uitgezonderd banden en remblokken. Zie de Garantievoorwaarden voor meer informatie.

Steek de sleutel in het sleutelgat aan de rechterzijde van de accu. Draai de sleutel een halve slag en schuif de accu zijwaarts uit de houder. Draai na het terugplaatsen van de accu de sleutel weer in zijn oorspronkelijke positie.

De Sherpa Trike-leverancier kan de Sherpa Trike begrenzen op 6, 12, 18 of 24 km per uur.

De Sherpa Trike past in een grote koffer en mag mee als extra bagage (vaak gratis voor mensen met een beperking). Dit moet ruim voor vertrek geregeld zijn bij de vliegmaatschappij. 

Ook moet duidelijk aangegeven worden dat er een Lithium-accu aanwezig is. Bij sommige vliegmaatschappijen mag deze mee in het ruim en bij andere maatschappijen moet de accu mee in de handbagage. 

Vaak wordt er ook een verklaring van de huisarts gevraagd waarin staat waarom het belangrijk voor je is om je eigen vervoersmiddel mee te nemen. Bijvoorbeeld om de armen te ontlasten en minder fysiek actief te zijn.  

De Sherpa Trike dient WA-verze­kerd te worden als invalidenvoertuig.

De Sherpa Trike is niet of verkeerd aangekoppeld: de oranje borging is niet vastgezet.